Slide background
27 października 2023
  DIETA PODSTAWOWA DIETA ŁATWOSTRAWNA Z ogr. łatwoprzysw. węglowodanów
Śniadanie
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Zacierka na mleku/p 150 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Dżem 50 g , Jabłko 150 g , Twarożek 60 g ( MLE, ) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Zacierka na mleku/p 150 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, ), Bułka pszenna długa krojona 130 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Dżem 50 g , Jabłko 150 g , Twarożek 60 g (MLE, ) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml , Chleb Graham 130 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Ser żółty 50 g (MLE, ), Pomidor 100 g , Twarożek 60 g ( MLE,)
II Śniadanie - - Jabłko 1 szt
Obiad
Krupnik jęczmienny () 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ), Ryba smażona (Miruna) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, ), Ziemniaki z tłuszczem () 250 g , Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 100 g , Warzywa po grecku* 100 g (GLU PSZ, SEL, ), Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m Krupnik jęczmienny () 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ), Ryba gotowana (Miruna) 100g (RYB, ), Ziemniaki z tłuszczem () 250 g ,Warzywa po grecku* 100 g ( GLU PSZ, SEL,), Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml ,Brokuł gotowany* 100 Krupnik jęczmienny () 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ), Ziemniaki z tłuszczem () 250 g, Ryba gotowana (Miruna) 100 g ( RYB, ), Warzywa po grecku* 100 g ( GLU PSZ, SEL,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml , Brokuł gotowany* 100
Podwieczorek
- - Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 m
Kolacja
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 130 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Pasta z jaj z koperkiem -dieta 60 g (JAJ, MLE, ), Papryka świeża 50 g , Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Bułka pszenna długa krojona 130 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Pasta z jaj z koperkiem -dieta 60 g ( JAJ, MLE, ), Sałata zielona 20 g , Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml , Chleb Graham 130 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g ( MLE, ), Pasta z jaj z koperkiem -dieta 60 g ( JAJ, MLE, ), Papryka świeża 50 g , Sałata zielona 20 g
Posiłek nocny
Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE, ) Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE, ) Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE, )
Wartości
odżywcze
E: 2535.76 kcal; B: 91.75 g; T: 74.64 g; Kw. tł. nasy.: 25.97 g; W: 388.42 g; W tym cukry: 92.91 g; Bł.: 32.28 g; Sól: 7.69 g; WW: 35.62 Por; Ener. z B: 14.47 %; Ener. z W: 56.18 %; Ener. z T: 26.49 %; Ener. z Bł.: 2.55 %; K: 3825.54 mg; E: 2293.75 kcal; B: 97.18 g; T: 51.02 g; Kw. tł. nasy.: 24 g; W: 374.81 g; W tym cukry: 95.21 g; Bł.: 26.57 g; Sól: 5.68 g; WW: 34.82 Por; Ener. z B: 16.95 %; Ener. z W: 60.73 %; Ener. z T: 20.02 %; Ener. z Bł.: 2.32 %; K: 4261.89 mg; E: 2169.63 kcal; B: 105.33 g; T: 66.53 g; Kw. tł. nasy.: 34.31 g; W: 306.54 g; W tym cukry: 56.03 g; Bł.: 36.68 g; Sól: 7.32 g; WW: 26.99 Por; Ener. z B: 19.42 %; Ener. z W: 49.75 %; Ener. z T: 27.6 %; Ener. z Bł.: 3.38 %; K: 4421.36 mg;
28 października 2023
  DIETA PODSTAWOWA DIETA ŁATWOSTRAWNA Z ogr. łatwoprzysw. węglowodanów
Śniadanie
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Płatki owsiane na mleku/p 150 ml (MLE, GLU OW, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Parówki drobiowe (kieł drobno rozdr wędz, parz w osłonce niejadalnej) 60 g (SOJ, ), Sałata zielona 20 g , Ser żółty 40 g ( MLE, ), Pomidorki koktajlowe 100 Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Płatki owsiane na mleku/p 150 ml ( MLE, GLU OW, ), Bułka pszenna długa krojona 120 g ( GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Szynka na kartki- wieprzowa,wędzona,parzona 50 g , Sałata zielona 20 g , Twaróg półtłusty 60 g ( MLE, ), Pomidorki koktajlowe 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml , Chleb Graham 120 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Szynka na kartki- wieprzowa,wędzona,parzona 50 g , Sałata zielona 20 g , Twaróg półtłusty 60 g ( MLE, ), Pomidorki koktajlowe 100 g
II Śniadanie - - Jabłko 1 szt
Obiad
Koperkowa z ziemniakami () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ryż na sypko 250 g , Kociołek meksykański z kurczakiem i fasolą 300 g (SEL, ), Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m/td> Koperkowa z ziemniakami () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ), Ryż na sypko 250 g , Potrawka drobiowa () 200 g (GLU PSZ, SEL, ), Buraczki oprószane () 150 g (GLU PSZ, ), Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Krupnik jęczmienny () 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ), Ziemniaki z tłuszczem () 250 g, Ryba gotowana (Miruna) 100 g ( RYB, ), Warzywa po grecku* 100 g ( GLU PSZ, SEL,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml , Brokuł gotowany* 100
Podwieczorek
Gruszka 1szt. 150 g Jabłko 1 szt Maślanka 150 ml (MLE, )
Kolacja
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Masło extra 82% 15 g ( MLE, ), Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g ( SOJ, ), Pomidor 100 g , Mix sałat 20 g , Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Bułka pszenna długa krojona 120 g ( GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g ( SOJ, ), Pomidor 100 g , Mix sałat 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml , Chleb Graham 120 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g ( SOJ, ), Pomidor 100 g , Mix sałat 20 g
Posiłek nocny
Sok pomidorowy 0,3l 1 szt Sok pomidorowy 0,3l 1 szt Sok pomidorowy 0,3l 1 szt
Wartości
odżywcze
E: 2338.46 kcal; B: 82.58 g; T: 71.83 g; Kw. tł. nasy.: 31.56 g; W: 354.5 g; W tym cukry: 62.48 g; Bł.: 27.82 g; Sól: 8.46
g; WW: 32.84 Por; Ener. z B: 14.13 %; Ener. z W: 55.88 %; Ener. z T: 27.65 %; Ener. z Bł.: 2.38 %; K: 2996.87 mg;
E: 2328.74 kcal; B: 103.21 g; T: 51.26 g; Kw. tł. nasy.: 22.96 g; W: 376.85 g; W tym cukry: 79.42 g; Bł.: 26.42 g; Sól:
4.82 g; WW: 35.19 Por; Ener. z B: 17.73 %; Ener. z W: 60.19 %; Ener. z T: 19.81 %; Ener. z Bł.: 2.27 %; K: 3972.61 mg;
E: 2064.81 kcal; B: 101.91 g; T: 51.21 g; Kw. tł. nasy.: 23.27 g; W: 316.27 g; W tym cukry: 54.21 g; Bł.: 35.63 g; Sól:
5.48 g; WW: 28.26 Por; Ener. z B: 19.74 %; Ener. z W: 54.37 %; Ener. z T: 22.32 %; Ener. z Bł.: 3.45 %; K: 4288.7 mg;
29 października 2023
  DIETA PODSTAWOWA DIETA ŁATWOSTRAWNA Z ogr. łatwoprzysw. węglowodanów
Śniadanie
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Kasza jęczmienna na mleku/p 150 ml ( MLE, GLU JĘCZ, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( SOJ, MLE, ), Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ, ), Rzepa biała 50 g , Roszponka 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Kasza jęczmienna na mleku/p 150 ml ( MLE, GLU JĘCZ, ), Bułka pszenna długa krojona 120 g ( GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 50 g ( SOJ, GOR, ), Roszponka 20 g , Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, ) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml , Chleb Graham 120 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 50 g (SOJ, GOR, ), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, ), Rzepa biała 50 g , Roszponka 20 g
II Śniadanie Śliwka szt 2 szt    
Obiad
Pomidorowa z zacierką () 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ), Ziemniaki z tłuszczem () 250 g , Kotlet schabowy 120 g (GLU PSZ, JAJ, ), Surówka wielowarzywna z olejem () 150 g ( SEL, ), Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m Pomidorowa z zacierką () 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ), Ziemniaki z tłuszczem () 250 g , Schab gotowany 100 g , Sos własny () 100 ml ( GLU PSZ, SEL, ), Szpinak gotowany z olejem* 150 g (GLU PSZ, ), Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Pomidorowa z zacierką () 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ), Ziemniaki z tłuszczem () 250 g , Schab gotowany 100 g , Sos własny () 100 ml ( GLU PSZ, SEL, ), Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL, ), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml ,
Podwieczorek
Wafle ryżowe 30 g Wafle ryżowe 30 g Budyń o smaku śmietankowym b/c 150 ml (MLE, ), Wafle ryżowe 30 g
Kolacja
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Serek homo. naturalny 60 g (MLE, ), Jabłko 1 szt 1 szt , Ogórek świeży 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml , Bułka pszenna długa krojona 120 g ( GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Serek homo. naturalny 60 g (MLE, ), Jabłko 1 szt 1 szt , Pomidor 100 g , Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml , Chleb Graham 120 g (GLU PSZ, ), Masło extra 82% 15 g (MLE, ), Serek homo z natką pietruszki 60 g ( MLE, ), Jabłko 1 szt 1 szt , Ogórek świeży 100 g ,
Posiłek nocny
Babka drożdżowa 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ), Babka drożdżowa 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ), Babka drożdżowa 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ),
Wartości
odżywcze
E: 2691.82 kcal; B: 98.51 g; T: 79.7 g; Kw. tł. nasy.: 26.66 g; W: 409.53 g; W tym cukry: 73.85 g; Bł.: 33.31 g; Sól: 7.81
g; WW: 37.57 Por; Ener. z B: 14.64 %; Ener. z W: 55.91 %; Ener. z T: 26.65 %; Ener. z Bł.: 2.47 %; K: 4224.94 mg;
E: 2506.7 kcal; B: 111.14 g; T: 62.7 g; Kw. tł. nasy.: 25.08 g; W: 385.74 g; W tym cukry: 67.01 g; Bł.: 24.33 g; Sól: 5.79
g; WW: 36.21 Por; Ener. z B: 17.74 %; Ener. z W: 57.67 %; Ener. z T: 22.51 %; Ener. z Bł.: 1.94 %; K: 4367.5 mg;
E: 2429.32 kcal; B: 110.99 g; T: 67.33 g; Kw. tł. nasy.: 26.98 g; W: 362.63 g; W tym cukry: 63.99 g; Bł.: 38.2 g; Sól:
7.03 g; WW: 32.43 Por; Ener. z B: 18.27 %; Ener. z W: 53.42 %; Ener. z T: 24.94 %; Ener. z Bł.: 3.15 %; K: 4994.25 mg;
Jadłospisy:
30.10.-12.11.2023r
13.11.-26.11.2023r
27.11.-10.12.2023r
11.12.-24.12.2023r
25.12.2023r-07.01.2024r
08.01-21.01.2024r
22.01-04.02.2024r
05.02-18.02.2024r
19.02-03.03.2024r
04.03-17.03.2024r
18.03-31.03.2024r
01.04-14.04.2024r
15.04-28.04.2024r
29.04-12.05.2024r

 

Zespół Opieki Zdrowotnej w Świętochłowicach sp. z o.o.

41-605 Świętochłowice, ul. Chorzowska 38
Sąd Rejonowy w Katowicach, KRS: 0000426290 NIP: 627-16-69-770 REGON: 000311450

Kontakt

Centrala Telefoniczna
32 245 50 41~5

Izba Przyjęć
32 621 95 03

Kancelaria Ogólna
tel. 32 621 95 35, fax. 32 245 34 40